Direct een glaszetter spreken?
Bel ons op 085 – 04 79 222.
Google waarderingen 5/5
5/5

Aanbod

Soorten glas

Er zijn verschillende soorten glas met verschillende toepassingen. Denk aan enkel glas, draadglas, figuurglas, kachelglas, gehard glas, gelaagd glas, spiegels en isolatieglas. Op deze pagina vindt je een overzicht met alle verschillende soorten glas en hoe deze toegepast kunnen worden. Wilt u overgaan tot het laten plaatsen van een glas soort? Bel direct naar 085-7604572 en onze glaszetters komen direct naar u toe.

Enkel glas

Enkel glas is een type glas dat bestaat uit één enkele laag glas. Het is een van de meest voorkomende soorten glas en wordt vaak gebruikt in woningen en gebouwen. Enkel glas is relatief goedkoop en gemakkelijk te produceren, waardoor het een populaire keuze is voor veel mensen. Het nadeel van enkel glas is dat het niet erg isolerend is en niet zo sterk als andere soorten glas. Hierdoor kan het snel breken en is het minder geschikt voor toepassingen waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt. 

Draadglas

Draadglas is een type glas dat is versterkt met een metalen gaas. Het gaas wordt in het glas geplaatst tijdens het productieproces, waardoor het glas sterker en veiliger wordt. Draadglas wordt vaak gebruikt in toepassingen waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt, zoals in deuren, ramen en scheidingswanden. Het gaas in het glas voorkomt dat het glas in kleine stukjes uiteenvalt als het breekt, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Er zijn verschillende soorten draadglas beschikbaar, waaronder helder, getint en gematteerd glas. Het is ook mogelijk om draadglas te combineren met andere soorten glas, zoals gelaagd glas, om extra veiligheid en isolatie te bieden. 

Figuurglas

Figuurglas is een type glas dat is ontworpen met een decoratief patroon of reliëf. Het wordt vaak gebruikt in woningen en gebouwen om privacy te bieden terwijl er toch licht doorheen kan komen. Figuurglas is verkrijgbaar in verschillende patronen en stijlen, waaronder geribbeld, gestippeld en geëtst glas. Het kan worden gebruikt in deuren, ramen, scheidingswanden en andere toepassingen waarbij privacy en esthetiek belangrijk zijn.

Kachelglas

Kachelglas is een type glas dat wordt gebruikt in kachels, open haarden of ovens. Het is ontworpen om bestand te zijn tegen hoge temperaturen en kan worden gebruikt om de vlammen te bekijken terwijl ze branden. Kachelglas is verkrijgbaar in verschillende diktes en maten, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Het is belangrijk om te onthouden dat kachelglas niet hetzelfde is als gewoon glas en dat het speciaal is ontworpen om bestand te zijn tegen de hoge temperaturen die worden gegenereerd door kachels en open haarden.

Wij helpen elke dag gemiddeld weer 7 klanten aan nieuw glas. Dit doen we al jaren met veel plezier en toewijding.

Gehard glas

Gehard glas is een type glas dat is ontworpen om sterker en veiliger te zijn dan gewoon glas. Het wordt geproduceerd door het glas te verhitten tot een hoge temperatuur en vervolgens af te koelen. Dit proces zorgt ervoor dat het glas sterker wordt en beter bestand is tegen breken en barsten. Gehard glas wordt vaak gebruikt in toepassingen waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt, zoals in autoruiten, douchewanden en tafelbladen.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is een type glas dat bestaat uit twee of meer lagen glas die aan elkaar zijn gelijmd met een speciale folie. De folie zorgt ervoor dat het glas bij elkaar blijft als het breekt, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Gelaagd glas wordt vaak gebruikt in toepassingen waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt, zoals in autoruiten, balkonbeglazing en glazen deuren.

Spiegels - verzilverd glas

In geen enkele woning kan meer een spiegel ontbreken. Een spiegel doet dienst bij bijvoorbeeld uw garderobekast, maar ook in uw badkamer. Dat glas kan spiegel, is te danken aan het verzilveringsproces. Bij dit proces wordt glas op een zilverlaag aangebracht, waardoor het glas op de gewenste manier spiegelt. Wij bieden verzilverd glas in tal van varianten en diktes aan. Ook als uw huidige spiegel kapot is gegaan, kunnen wij deze tot in perfectie herstellen met verzilverd glas.

Isolatieglas

Lucht kan via een glazen raampartij vrij simpel uit huis verdwijnen. Aangezien u de warme lucht juist in úw woning wilt houden, is het aan te raden om voor isolatieglas te kiezen. Isolatieglas bestaat uit twee lagen glas met daartussenin een loze ruimte. Dankzij deze loze ruimte, ook wel spouw genoemd, blijft de warme lucht beter in je woning. Bovendien heeft de koude lucht van buitenaf geen mogelijkheid om naar binnen te dringen. Isolatieglas bieden wij in meerdere varianten aan, waaronder HR glas en HR++ glas.

Glas bestellen

Is een raam gesneuveld? Is uw spiegel gesneuveld? Of is er in een andere glasplaat een barst ontstaan? U kunt bij ons snel en voordelig nieuw glas bestellen. Geef de juiste afmetingen aan door, geef aan om wat voor glas het moet gaan en maak andere, belangrijke keuzes. Zo moeten wij ook weten welke afwerking en dikte het glas moet hebben. Als u alle voorkeuren aan ons doorgegeven heeft, produceren wij snel en vakkundig een nieuwe glasplaat voor u. Bel ons op 085 – 04 79 222.

Glas afhalen

Maken wij voor u een niet al te grote nieuwe glasplaat? Dan kunt u dit glas vaak al binnen een paar u bij ons afhalen. Belangrijk is wel dat u dit glas op een veilige manier kunt vervoeren. Wij zorgen voor het nodige beschermingsmateriaal om het glas heen, maar toch is het belangrijk om het glas voorzichtig af te halen. Voor meer informatie over het glas afhalen kunt u contact met ons opnemen.

Benieuwd wat Quist Expert voor u kan betekenen?

Ons verkoopteam staat klaar om u te voorzien van eerlijk advies!