Direct een glaszetter spreken?
Bel ons op 085 – 04 79 222.
Google waarderingen 5/5
5/5

Figuurglas

Figuurglas is glas waarin een structuur is aangemaakt voor decoratieve waarde. Het straalt een bepaalde sfeer uit, laat licht door en zorgt desondanks voor privacy. Figuurglas wordt voornamelijk toegepast in deuren, ramen en puien in woningen en bedrijven. Het geeft de gevel een mooi aanzicht met behoud van privacy. Ook wordt figuurglas in interieurtoepassingen gebruikt, bijvoorbeeld als douchewand of scheidingswand. Het kan geleverd worden in enkel glas, isolatieglas of gehard glas. Figuurglas is in verschillende diktes leverbaar. Hoe dikker het glas, hoe sterker het is. Voor binnendeuren volstaat vaak 3 of 4 millimeter dik glas. Voor buitendeuren adviseren wij minimaal 5 millimeter dik glas.

Soorten figuurglas

Figuurglas is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals enkel glas, gehard glas of hoogwaardig isolatieglas. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij het gewenste type figuurglas leveren en plaatsen. Ook qua dikte heeft u bij ons de keuze uit diverse opties voor elk type glas. Naast de standaard soorten figuurglas bieden wij ook speciale types aan, zoals gelaagd figuurglas. Dit type glas biedt extra veiligheid door de glassoorten die aan elkaar gelijmd zijn. Ook kunnen wij figuurglas leveren dat bestand is tegen extreme temperaturen of extra krasvast is. Voor bijna iedere toepassing is er een geschikte glassoort, dikte en type figuurglas verkrijgbaar. Onze glasexperts kunnen u adviseren over de best passende opties voor uw specifieke situatie.

Voordelen figuurglas

Voor iedere stijl

Met figuurglas kunt u iedere gewenste stijl realiseren. Of u nu houdt van modern, klassiek, strak of juist romantisch, bij ons vindt u gegarandeerd het perfecte figuurglas dat past bij uw smaak. Door de grote diversiteit in structuren en patronen beschikken wij over figuurglas in alle stijlen. Ons figuurglas komt in vele stijlen, variërend van modern tot barok en van minimalistisch tot uitbundig. De patronen zijn geïnspireerd op glas uit vervlogen tijdperken, maar ook helemaal van deze tijd. Heeft u een specifieke wens of voorkeur? Wij kunnen op maat exclusief figuurglas voor u laten ontwikkelen en produceren. Zo realiseert u precies de look & feel die u in gedachten heeft.

Licht doorlatend

Ondanks de structuren in het glas laat figuurglas wel degelijk voldoende licht door. Het biedt uitsluiting van inkijk, maar tegelijkertijd optimaliseert het de lichtinval in uw woning. De mate van lichtdoorlatendheid hangt uiteraard af van de gekozen glassoort en -dikte. Onze adviseurs kunnen u hierover gedetailleerd informeren en u helpen het figuurglas te kiezen dat de gewenste lichtinval in uw woning mogelijk maakt. Naast transparant glas leveren wij ook figuurglas dat speciaal gecoat is voor optimale lichtdoorlatendheid en/of isolatie. Welk type coating voor u het meest geschikt is, hangt af van de beoogde toepassing en ligging van het glas.

Reparatie, vervanging en plaatsen van figuurglas

Mocht u uw figuurglas willen laten repareren, vervangen of plaatsen staat Quist Expert voor u klaar om het snel en vakkundig te vervangen. Onze ervaren glaszetters kunnen het figuurglas op de juiste manier plaatsen zodat uw woning of bedrijfspand weer veilig en functioneel is. Bij Quist Expert begrijpen we dat glasschade onverwacht en ongewenst is. Daarom streven we ernaar om u zo snel mogelijk te helpen en uw figuurglas te repareren of vervangen met minimale overlast. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze figuurglas reparatie- en vervanging diensten.

Waarom Quist Expert?

Benieuwd wat Quist Expert voor u kan betekenen?

Ons verkoopteam staat klaar om u te voorzien van eerlijk advies!