Direct een glaszetter spreken?
Bel ons op 085 – 04 79 222.
Google waarderingen 5/5
5/5

Enkel Glas

Enkel glas is een klassieke en veelzijdig glassoort die nog steeds in veel situaties wordt toegepast. Het is vooral populair voor binnenshuis gebruik, zoals in deuren en boven de deuren om meer licht in de ruimte te brengen. Dit type glas is eenvoudig te verwerken en biedt een heldere doorkijk, wat bijdraagt aan een open en lichte sfeer in uw woning of kantoor.

Hoewel enkel glas veel voordelen biedt, is het belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheid van het materiaal. Enkel glas is namelijk minder sterk dan andere glassoorten en kan daardoor sneller breken. Dit maakt het minder geschikt voor toepassingen waar veiligheid en inbraakwerendheid van groot belang zijn. In dergelijke situaties is het raadzaam om te kiezen voor een sterker type glas, zoals draadglas of gelaagd glas. Ook isoleert het een stuk minder goed dan isolatieglas.

Toepassingen van enkel glas

Enkel glas is een veelgebruikt materiaal in de glasindustrie, met name voor binnenshuis toepassingen. Het wordt vaak gebruikt in deuren en boven deuren om meer licht in de ruimte te brengen. Ondanks de populariteit van dubbelglas en andere geavanceerde glassoorten, blijft enkel glas een betaalbare en praktische keuze voor bepaalde situaties. Naast deuren kan enkel glas ook worden toegepast in kasten, scheidingswanden en andere interieurtoepassingen waar isolatie en veiligheid geen prioriteit zijn. Het is belangrijk om te weten waar enkel glas geschikt voor is, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw project. Quist Expert biedt een breed scala aan enkel glas opties, zodat u de perfecte oplossing kunt vinden voor uw specifieke behoeften. Onze experts kunnen u adviseren over de beste toepassingen van enkel glas en u helpen bij het kiezen van de juiste glassoort voor uw project.

Voordelen enkel glas

Veiligheidsaspecten van enkel glas

Hoewel enkel glas een veelzijdig en betaalbaar materiaal is, is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsaspecten. Enkel glas is gevoeliger voor breuk dan dubbelglas of gelaagd glas, wat betekent dat het sneller kan sneuvelen bij inbraakpogingen of ongelukken. Om de veiligheid van uw woning of bedrijfspand te waarborgen, is het raadzaam om enkel glas te vermijden op plaatsen waar het risico op breuk groter is, zoals bijvoorbeeld op de begane grond of bij toegangsdeuren. In plaats daarvan kunt u kiezen voor veiligheidsglas of gelaagd glas, die beter bestand zijn tegen inbraak en ongelukken. Quist Expert is zich bewust van de veiligheidsrisico’s van enkel glas en kan u adviseren over de beste manier om uw pand te beschermen. Onze glaszetters kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste glassoorten en het installeren van veiligheidsglas waar nodig.

Reparatie en vervanging van enkel glas

Mocht u uw enkel glas willen laten vervangen staat Quist Expert voor u klaar om het snel en vakkundig te vervangen. Onze ervaren glaszetters kunnen uw enkel glas vervangen door een nieuw stuk glas, zodat uw woning of bedrijfspand weer veilig en functioneel is. Bij Quist Expert begrijpen we dat glasschade onverwacht en ongewenst is. Daarom streven we ernaar om u zo snel mogelijk te helpen en uw enkel glas te repareren of vervangen met minimale overlast. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze enkel glas reparatie- en vervanging diensten.

Waarom Quist Expert?

Benieuwd wat Quist Expert voor u kan betekenen?

Ons verkoopteam staat klaar om u te voorzien van eerlijk advies!