Direct een glaszetter spreken?
Bel ons op 085 – 04 79 222.
Google waarderingen 5/5
5/5

Gelaagd Glas

Gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, bestaat uit twee glaslagen met daartussen een transparante kunststof laag. Bij breuk van het glas blijven de glasscherven aan elkaar plakken door deze tussenlaag, waardoor er geen gevaarlijke openingen of losse scherven ontstaan. Gelaagd glas wordt daarom veel toegepast waar veiligheid belangrijk is. Ondanks de extra bescherming kan gelaagd glas natuurlijk wel barsten of breken. In dat geval is het verstandig een professionele glaszetter in te schakelen om het glas te vervangen. Quist Expert, gespecialiseerd in glaszetten, kan uw gelaagd glas snel en deskundig vervangen. Quist Expert hecht veel waarde aan de veiligheid van haar klanten. Daarom werken we uitsluitend met de modernste technieken en veiligste materialen, zoals gelaagd glas. Onze ervaren glaszetters staan klaar om uw gelaagd glas, ook in geval van spoed, snel en vakkundig te vervangen. Neem contact met ons op voor glaszetwerk dat u de zekerheid biedt die u verdient.

Veiligheid gelaagd glas

Het belangrijkste voordeel van gelaagd glas is de verhoogde veiligheid. Bij een breuk blijven de glasscherven aan de kunststof tussenlaag kleven, waardoor er geen gevaarlijke scherven ontstaan en openingen in het glas beperkt blijven. Dit maakt het glas ideaal voor toepassingen waar veiligheid van groot belang is.

Voordelen gelaagd glas

Geluidsisolatie gelaagd glas

Gelaagd glas biedt betere geluidsisolatie dan enkel glas, dankzij de kunststof tussenlaag. Deze laag dempt geluidsgolven, waardoor geluidsoverlast van buitenaf wordt verminderd.

UV-bescherming

De kunststof tussenlaag in gelaagd glas blokkeert een groot deel van de schadelijke UV-straling. Dit beschermt uw interieur tegen verkleuring en slijtage door zonlicht.

Toepassingen

Gelaagd glas wordt gemaakt door twee lagen floatglas aan weerszijden te lamineren met een transparante PVB-folie. De folie zorgt ervoor dat de glasscherven bij breuk aan elkaar blijven plakken. Het floatglas wordt eerst gesneden op de gewenste afmetingen en vervolgens wordt de PVB-folie ertussen geplaatst. Onder hoge temperatuur en druk wordt de folie aan beide glaslagen gehecht. Zo ontstaat een sterk en veilig glasproduct. Gelaagd glas wordt veel toegepast waar veiligheid van belang is, zoals in de bouw en automotive industrie. In de bouw is gelaagd glas te vinden in bijvoorbeeld trappen, balustrades en dakkoepels. Ook in de auto-industrie is gelaagd glas de norm, voor zowel voorruiten als zij- en achterruiten. Door de PVB-folie blijven glasscherven bij een botsing of ongeluk aan elkaar plakken en worden letsel en verwondingen voorkomen.

Vervanging & plaatsen van gelaagd glas

Mocht u uw gelaagd glas willen laten repareren, vervangen of plaatsen staat Quist Expert voor u klaar om het snel en vakkundig te vervangen. Onze ervaren glaszetters kunnen het gelaagd glas op de juiste manier plaatsen zodat uw woning of bedrijfspand weer veilig en functioneel is. Bij Quist Expert begrijpen we dat glasschade onverwacht en ongewenst is. Daarom streven we ernaar om u zo snel mogelijk te helpen en uw gelaagd glas te repareren of vervangen met minimale overlast. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze gelaagd glas reparatie- en vervanging diensten.

Waarom Quist Expert?

Benieuwd wat Quist Expert voor u kan betekenen?

Ons verkoopteam staat klaar om u te voorzien van eerlijk advies!