Direct een glaszetter spreken?
Bel ons op 085 – 04 79 222.
Google waarderingen 5/5
5/5

Draadglas

Draadglas is een uniek glassoort die zowel functioneel als decoratief is. Het bestaat uit enkel glas met een ingebed gaaswerk van metalen draden, wat zorgt voor een opvallend rastermotief. Dit motief kan variëren van kleine vierkanten tot ruiten en geeft het glas een bijzondere uitstraling. Naast het esthetische aspect biedt draadglas ook extra veiligheid, dankzij de versterking van het gaaswerk. Draadglas is geschikt voor diverse toepassingen, zowel binnen als buiten. Het wordt vaak gebruikt in kozijnen van schuurdeuren, tussen- en scheidingswanden, en als windschermen op terrassen. Met een dikte van circa 6-7 millimeter is draadglas steviger dan enkel glas en biedt het een betere weerstand tegen inbraak. Mocht het glas toch breken, dan zorgt het gaaswerk ervoor dat de scherven bij elkaar worden gehouden, wat het risico op letsel vermindert. Net als bij enkel glas, kunt u bij Quist Glas Expert terecht voor het onderhoud en de vervanging van draadglas. Onze vakmensen hebben ruime ervaring met het plaatsen en vervangen van draadglas en zorgen voor een professionele afwerking. Mocht er onverhoopt schade ontstaan aan uw draadglas, dan staan wij klaar om u snel en vakkundig te helpen. Bij Quist Glas Expert bent u verzekerd van een betrouwbare en efficiënte service voor al uw draadglas behoeften.

Veiligheid draadglas

Draadglas behoort tot de veiligheidsglas omdat het draadraster bij een breuk de glasscherven bijeen houdt. Dit zorgt ervoor dat het glas veiliger is en letsel voorkomt. Gelaagd of gehard glas kunnen dit niet. Draadglas beschermt tegen glasscherven. Het draadraster in draadglas houdt de glasscherven bij elkaar mocht het glas breken. Hierdoor loopt u veel minder kans op verwondingen door rondvliegende glasscherven. Draadglas is daarom de veiligste keuze als het gaat om beglazing.

Voordelen enkel glas

Draadglas is inbraakvertragend

De metalen draad in het glas zorgt ervoor dat draadglas een stuk sterker is dan gewoon glas. Door de metalen draden in draadglas wordt het glas sterker en krijgt het een inbraakvertragende werking. Hierdoor wordt draadglas vaak gebruikt voor schuurdeuren en kelderramen.  Het kost inbrekers meer moeite en tijd om draadglas te doorbreken, waardoor het een goede inbraakvertragende werking heeft. Dit maakt draadglas ideaal voor toepassingen waar inbraakwerendheid belangrijk is.

Toepassingen draadglas

Draadglas is veelzijdig inzetbaar en wordt veelal gebruikt vanwege de inbraakvertragende werking. Door de unieke eigenschappen van draadglas lenen allerlei constructies met glas zich voor toepassing van draadglas. Denk hierbij aan deuren, ramen, serres en gevels.

Reparatie, vervanging en plaatsen van draadglas

Mocht u uw draadglas willen laten repareren, vervangen of plaatsen staat Quist Expert voor u klaar om het snel en vakkundig te vervangen. Onze ervaren glaszetters kunnen het draadglas op de juiste manier plaatsen zodat uw woning of bedrijfspand weer veilig en functioneel is. Bij Quist Expert begrijpen we dat glasschade onverwacht en ongewenst is. Daarom streven we ernaar om u zo snel mogelijk te helpen en uw draadglas te repareren of vervangen met minimale overlast. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze draadglas reparatie- en vervanging diensten.

Waarom Quist Expert?

Benieuwd wat Quist Expert voor u kan betekenen?

Ons verkoopteam staat klaar om u te voorzien van eerlijk advies!