Direct een glaszetter spreken?
Bel ons op 085 – 04 79 222.
Google waarderingen 5/5
5/5

Isolatieglas

Isolatieglas is een glassoort dat een isolerende werking met zich meebrengt. Er zijn verschillende soorten isolatieglas met verschillende isolatiewaardes en prijzen. Zo is er HR+ glas, HR++ glas, Triple glas (HR+++ glas) en normaal dubbelglas. Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasplaten die op een bepaalde afstand luchtdicht aan elkaar zijn verbonden, waardoor een spouw ontstaat die een isolerende werking heeft. Afhankelijk van welk soort isolatieglas u neemt kan deze spouw gevuld worden met lucht of edelgas. Bel direct naar 085-760 45 70 en onze glaszetters komen direct naar u toe.

Dubbel glas

Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten. Deze glasplaten zijn luchtdicht aan elkaar gevoegd waardoor een spouw ontstaat. Verschil met normaal dubbelglas en HR-glas is dat het HR-glas van een metalen coating wordt voorzien en er tussen de spouw droge lucht of edelgas wordt gespoten, zodat deze een betere isolerende werking heeft. Dubbelglas zorgt voor een flinke energiebesparing ten opzichte van enkel glas en meer wooncomfort.

HR+ glas

HR+ glas is een isolerend glas dat beter isoleert dan normaal dubbelglas en hr-glas. Het zorgt ervoor dat de warmte beter binnenshuis wordt gehouden, heeft geen last van condensatie en isoleert goed. HR + glas is een dubbele glasplaat waarbij een van de glasplaten aan de spouwzijde is voorzien van een hele kleine, onzichtbare metaalcoating. Dit creëert een luchtspouw die wordt gevuld met droge lucht. De coating zorgt ervoor dat warmte beter binnen een ruimte wordt gehouden en er dus minder warmte verloren gaat.

HR++ glas

HR++ glas is de verbeterde versie van HR+ glas. Waar de spouwruimte bij HR+ glas gevuld wordt met droge lucht, wordt deze bij HR++ glas gevuld met een edelgas (argon). Dit resulteert in een nog betere isolatie voor uw glas. HR++ glas is tegenwoordig de meestvoorkomende glassoort in huizen vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Triple glas

Triple glas, ook wel HR+++ glas genoemd, is op dit moment het best isolerende glas op de markt. Dankzij zijn hoge isolatiewaarde zorgt het glas ervoor dat de warmte binnenshuis blijft, het niet tocht in huis en geluid beter wordt geïsoleerd. Het is een zeer duurzaam glas dat zowel goed voor het klimaat is (minder stookkosten) als voor uw energierekening. Het glas bestaat uit drie glazen met een onzichtbare metalen coating, wat ervoor zorgt dat er twee luchtspouwen tussen het glas worden gecreëerd. Deze luchtspouwen worden vervolgens gevuld met edelgas (argon), wat zorgt voor een sterk isolerende werking.

Subsidieregelingen

De overheid stimuleert alle huishoudens om huizen beter te isoleren. Sinds 1 januari 2022 doet de overheid dit ook met een subsidieregeling op isolatieglas. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u tot 30% subsidie krijgen op de aanschaf en plaatsing van isolatieglas. Wel is het belangrijk om te weten dat de subsidieregelingen door de overheid regelmatig aangepast worden. Doe dus goed onderzoek naar de actuele subsidieregeling op isolatieglas. Met zo’n regeling is het plaatsen van isolatieglas in ieder geval nóg interessanter.

Wij helpen met de aanvraag!

Heeft u bij ons isolatieglas gekocht? En laat u dit isolatieglas ook door ons plaatsen? Voordat wij de factuur naar u opsturen, helpen wij u graag met het aanvragen van de subsidie bij de overheid. Wij hebben hier inmiddels onwijs veel ervaring mee, waardoor dit aanvraagproces voor ons geen geheimen meer kent. Voor u betekent dit een groot voordeel; u heeft hier zelf minder omkijken en u kunt soms tot een subsidie van wel 30% genieten.

Benieuwd wat Quist Expert voor u kan betekenen?

Ons verkoopteam staat klaar om u te voorzien van eerlijk advies!